Brezplačna dostava nad 40 eur

 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Natura Siberica

Natura Siberica

Blagovna znamka Natura Siberica je nastala leta 2007, njen koncept pa obsega veliko več kot le naravno in zeliščno kozmetiko. Je prva ekološka kozmetika iz Rusije, narejena zgolj na osnovi divjih zelišč in rastlin iz Sibirije. Njeno neoporečnost potrjujejo številni ekološki certifikati. (več o njih si lahko preberete pod zavihkom certifikati).

Pri načrtovanju linije naravne kozmetike so se strokovnjaki družbe Natura Siberica odločili, da vključijo naravne sestavine iz Sibirije in Daljnega vzhoda, kjer so naravne zaloge edinstvene flore še vedno neokrnjene. Sibirska pokrajina se je izoblikovala pod vplivom skrajnih vremenskih pogojev, za katere so značilna izjemna temperaturna nihanja: ostre zime, v katerih lahko temperatura pade tudi do -57 °C, vroča poletja z do 35 °C in močni vetrovi. Prosto rastoče rastline, ki so se v tako neprijaznem okolju nenehno prisiljene boriti za preživetje, izkazujejo izjemno sposobnost obstoja: na primer zimzeleni snežni lišaj ostane pod snežno odejo zelen tudi takrat, ko se temperatura spusti pod -50 °C; navadni rakitovec je rastlina z najvišjo koncentracijo vitaminov in polifenolov na severni polobli, saj vsebuje kar 15-krat več vitamina C kot pomaranča; sibirski pritlikavi bor vsak mesec v višino zraste kar 1 cm, čeprav raste na trajno zamrznjenih tleh in na borni zemlji med skalami.

Kozmetika Natura Siberica ohranja vse potenciale sibirskih rastlin. V njenih izdelkih so rastline, nabrane v natanko tistih naravnih pogojih, v katerih so tudi zrasle. Tak način nabiranja zelišč imenujemo nabiranje divjih rastlin. Pri tem gre za prav tâko „nabiranje" zelišč, koreninic in plodov, kot so ga v preteklosti opravljali naši predniki. Edinstvene lastnosti zelišč, ki v naravnih pogojih rastejo nekultivirano in brez zunanje spodbude, zaradi česar ne vsebujejo škodljivih snovi, je izoblikovalo dejstvo, da so take rastline preživele naravno selekcijo – preživele so samo najmočnejše in najbolj trdožive med njimi, tiste bogate s hranilnimi snovmi in aktivnimi sestavinami.

Na nabiranje divjih rastlin vplivajo številne okoliščine. Nabrane morajo biti takrat, ko je v njih vsebnost dragocenih hranilnih in biološko aktivnih snovi največja. Če bi jih nabrali prezgodaj, njihovih delov ne bi bilo mogoče uporabiti v zdravilne namene. Zdravilci in zeliščarji so si že od nekdaj prizadevali sestaviti koledar, ki bi bil v pomoč pri nabiranju zdravilnih zelišč. Po tem koledarju je liste priporočljivo nabirati vsako leto, korenine in podlago vsaki dve ali tri leta, nekatere rastline ali njihove dele pa na pet do šest ali še več let, tako da ima narava možnost obnoviti izgubljene rezerve.

Drugo pomembno pravilo pravi, da je treba nabrano čimprej uporabiti in čim hitreje posušiti oziroma drugače predelati. Trava, ki v košari ostane več kot tri ali štiri ure, upade in se segreje, saj se po nabiranju okrepita pretok zraka in oddajanje toplote. Pri tem vitamini in druge biološko aktivne sestavine izgubijo svoje koristne lastnosti, posamezne sestavine pa lahko celo propadejo.

Zato so se pri Naturi Siberici odločili v Hakasiji (avtonomni republiki Ruske federacije) ustanoviti podružnico „Sibiria Organic". Tam zaposleni domačini ročno nabirajo divja zelišča, ki jih nato uporabijo v izdelkih Natura Siberica. Večini divjih zelišč, ki se uporabljajo pri pripravi kozmetičnih izdelkov Natura Siberica, je inštitut ICEA podelil certifikat ekološke pridelave (npr. rožni koren, snežni lišaj, sibirska krvomočnica, rumeni rman, sibirska vrtna nočnica, sibirski gorski dimek), kar potrjuje njihove izjemne koristne lastnosti.

V zameno za uporabo rastlinskega bogastva Sibirije si družba Natura Siberica prizadeva za izvajanje socialne politike, s katero ustvarja delovna mesta in tako pomaga maloštevilnim staroselskim sibirskim ljudstvom.

 

Naravna kozmetika » Kreme za obraz

 
 
 

Certifikati

Izdelki iz naše ponudbe imajo preverjeno poreklo in dobavitelje ter nosijo kar nekaj certifikatov.

Oglejte si certifikate

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.